Fara unt "super" ori margarina "extra"

Autor: Claudia Covaci 06.03.2003

Unt "super" sau  margarina "tip extra" nu vor mai putea fi de acum utilizate pentru denumirile produselor fabricate in Romania, conform unui Ordin publicat in Monitorul Oficial nr.8 din 4 februarie 2003. Atributele "super", "mod," "tip", "gen" si "tip extra" nu mai pot fi asociate cu denumirea produselor provenind din grasimi, cum ar fi untul, margarina sau alte produse lactate, afirma Ordinul publicat ieri in Monitorul Oficial. Conform aceluiasi sub denumirea de unt nu mai putea fi vandut decat un produs cu un continut de grasime din lapte cuprins intre minimum 80% si maximum 90% si cu un continut maxim de apa de 16%. Margarina trebuie sa aiba aceeasi concentratie de grasime vegetala sau animala. Respectarea acestei norme va fi verificata de catre autoritatile competente pentru executarea controlului oficial al alimentelor, respectiv Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Ministerul Sanatatii.