Seful Politiei: "PNA are o atitudine duala"

Autor: Anca Lupu 04.02.2003

Seful Politiei Romane, chestorul principal Florin Sandu a apreciat, ieri, la prezentarea bilantului Inspectoratului General al Politiei (IGP), ca Parchetul National Anticoruptie (PNA) "are o atitudine duala".
"Apreciem ca PNA sa exceleze prin seriozitate, rigoare si cinste, dar are o atitudine duala", a afirmat Sandu, explicand: "Pe de o parte A¤loviturile de presaAY, ca SAPARD, se dau cu informatii obtinute de la Politie. Pe de alta parte, PNA are o colaborare nesatisfacatoare cu Politia", a spus Sandu.
Seful Politiei Romane a adaugat ca, de la infiintarea PNA, IGP a detasat 37 de ofiteri care sa lucreze cu procurorii, in cadrul institutiei si mai urmeaza sa fie detasate pana la 150 astfel de cadre. De asemenea, Politia a furnizat informatii in 70 de dosare complexe si a inaintat cel putin o suta de dosare penale procurorilor PNA.
Pe de alta parte, presedintele PNtCD Victor Ciorbea a declarat, ieri, ca evolutia declaratiilor procurorului general al PNA Ioan Amarie referitoare la anchetele care vizeaza fosti si actuali demnitari confirma toate aspectele constatate de Comisia Europeana in cazul presiunilor asupra justitiei.
Ciorbea a afirmat ca prin imixtiunile si presiunile asupra PNA concluziile Comisiei Europene sunt astfel "evidente si deplin demonstrate". 
Ioan Amarie a declarat, joi, la sedinta de bilant a PNA: "Am spus si sustin: sunt fosti si actuali secretari de stat si ministri. Deci si fosti si actuali ministri. Atat".