George W. Bush s-a vaccinat impotriva variolei

Ziarul Financiar 23.12.2002

Presedintele american, George W. Bush, a fost vaccinat, sambata, impotriva variolei, neexistand efecte secundare, a anuntat Casa Alba, citata de AFP.
"Presedintele a fost vaccinat impotriva variolei, sambata, la ora locala 12.15" (19.15 ora Romaniei), a precizat un responsabil din cadrul serviciului prezidential de presa, Jeanie Mamo. "Presedintele se simte bine si nu au existat efecte secundare", a adaugat responsabilul.
Vaccinul i-a fost inoculat in bratul stang de catre un angajat al centrului medical militar, sub supravegherea medicului Casei Albe, Richard Tubb.
In urma cu o saptamana, George W. Bush a ordonat vaccinarea militarilor si a persoanelor expuse la o eventuala contaminare cu variola. Ceilalti americani se pot vaccina in mod voluntar, ca masura de precautie fata de un posibil atac biologic.
Liderul de la Casa Alba a precizat ca, in calitate de comandant al fortelor armate americane, se va vaccina, dar ca membrii familiei sale si reprezentantii administratiei nu vor face acest lucru. Decizia sa a fost contestata de specialistii din sectorul medical din cauza riscurilor ridicate de vaccinul impotriva variolei, maladie eradicata in urma cu mai multi ani. Mediafax