Amco Otopeni face o fabrica in Egipt

Autor: Lorena Ticuleanu 20.08.2001


Compania Amco Otopeni si societatea egipteana El-Temosah vor infiinta o societate mixta care va construi, la Cairo, o fabrica de traductoare pentru controlul elaborarii sarjelor de otel, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, Mihai Staicu, directorul general al societatii Amco Otopeni, relateaza Mediafax.

"Contractul de societate va fi semnat in luna septembrie, capitalul social fiind de 450.000 de dolari, din care participarea romaneasca va fi de 51%, iar cea egipteana de 49%. Know-how-ul va fi romanesc, iar construirea fabricii la Cairo va avea efecte pozitive asupra reducerii cheltuielilor de export", a adaugat Staicu.

In primul semestru, societatea a obtinut o cifra de afaceri de 54,07 miliarde de lei si un profit net de 293,3 milioane de lei. Societatea este specializata in cercetarea, proiectarea, fabricarea si comercializarea metalelor pretioase (site catalizatoare pentru industria chimica, filiere pentru fibra de sticla, recuperarea si rafinarea metalelor pretioase din deseuri sau produse uzate), aparate de masura si control pentru masuratori in metale topite, masuratori de temperatura, presiune, nivel, debit, armaturi industriale si constructii metalice pentru utilizare industriala.

Concurentii societatii sunt, in principal, firme straine ca Johnson Mattey, Engelhart, Safina, pentru metale pretioase si companii romanesti ca AEM Timisoara, Vadoterm AMC Vaslui si Retrom Pascani, pentru aparate de masura si control.

Amco Otopeni are un capital social de 46,26 miliarde de lei, actionarii principali fiind Asociatia Salariatilor Amco Otopeni, care detine 65,07% din actiuni, Broadhurst Investments - 6,7% din capitalul social, Prime Transaction - 0,025%, Commerzeffecten IB-Brokerage - 0,024% si persoane fizice 28,10%.