Scop si Microsoft pun la treaba copiatoarele Toshiba

Autor: Cristian Iovitu 25.06.2001


Compania Scop Computers si Microsoft Romania au prezentat, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul seminarului "Solutii pentru Managementul Documentelor", o serie de aplicatii complexe destinate eficientizarii fluxului de documente intr-o companie.

"Cantitatea de informatie care intra sau iese dintr-o companie este in continua crestere si, pentru a nu pierde eficienta in acumularea si emiterea de informatii, acestea trebuie ordonate, structurate si arhivate", a spus Alexandru Visan, director general Scop Computers.

Principalele teme abordate, in cadrul seminarului au fost legate de ciclul de viata al documentelor electronice - editare, arhivare, pastrarea versiunilor, acces via Internet - si al documentelor clasice pe suport de hartie - scanare spre fisiere sau adrese de e-mail, tiparire in retea, copiere, finisare.

Totodata, a fost prezentata si noua gama Toshiba de echipamente multifunctionale e-Studio, care integreaza functiuni copiator, printer, scaner si fax, precum si e-mail. Noua gama include atat aparate pentru grupuri mici de lucru, cat si aparate de mare viteza si productivitate.

Compania Microsoft a prezentat facilitatile aplicatiei Office XP pentru managementul documentelor.

Compania Scop Computers, infiintata in 1990, promoveaza o gama larga de computere, periferice, copiatoare analogice si digitale, produse destinate retelelor si comunicatiilor, software, solutii de managementul documentelor, precum si solutii de stocare a datelor.

Scop Computers, care detine o cota de piata in domeniul echipamentelor portabile de 12%, a incheiat anul 2000 cu o cifra de afaceri de peste 19 milioane de dolari, in crestere cu 49,1% fata de cifra de afaceri inregistrata in anul precedent. De asemenea, in domeniul solutiilor de copiere, Scop a atins anul trecut o cota de piata de 14%.