Solutiile IBM pentru stocarea datelor ajung la Bucuresti

Autor: Iuliana Butuc Cerchez 31.05.2001


Ultimele noutati din domeniul sistemelor de stocare a datelor si solutii pentru companiile care activeaza in acest sector au fost prezentate ieri specialistilor romani de catre oficialii companiei IBM cu ocazia roadshow-ului "Storage Forum 2001".Evenimentul a strabatut in acest an 31 de tari si a beneficiat de participarea a peste 5.000 de specialisti IT.

"Capacitatea de stocare a datelor se dubleaza in fiecare an. Mai mult, specialistii au estimat ca, pana in 2003, 75% din investitiile efectuate in domeniul hardware se vor indrepta catre dispozitivele de stocare.

Pentru a se mentine lider pe aceasta piata, compania IBM trebuie sa actioneze in trei directii: sa reduca pretul pe MB stocat, sa ofere solutii deschide care sa permita un grad mai inalt de utilizare a datelor, servicii de outsourcing si sa furnizeze unelte software avansate pentru aceste medii de stocare", a declarat Vladimir Aninoiu, general manager la IBM Romania in deschiderea evenimentului.

In oferta de servicii de outsourcing prin care IBM doreste sa-si sprijine clientii si partenerii se numara IBM Managed Storage Services si Storage-On-Demand.

Alaturi de acestea, companiile client pot beneficia de consultanta din partea specialistilor firmei, servicii de analiza si planificare a infrastructurii pe corespunzatoare activitatii pe care o desfasoara.

Anual, IBM investeste aproape sase miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare avand peste 125.000 de specialisti in elaborarea noilor tehnologii in intreaga lume. In Statele Unite, IBM a obtinut pentru al optulea an consecutiv, un numar record de patente si anume 2886.