OTE are concurenti pe telefonie fixa

Autor: Bogdan Neagu 24.04.2001


Providerul grec de servicii de Internet, Forthnet, a anuntat, luni, ca a primit aprobarea autoritatilor locale de reglementare din sectorul telecomunicatiilor pentru a furniza servicii de telefonie fixa, devenind primul concurent al companiei OTE Telecoms, transmite Reuters.

OTE Telecoms a pierdut, la 31 decembrie 2000, monopolul asupra serviciilor de telefonie fixa din Grecia, odata cu liberalizarea pietei de telecomunicatii, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene.

Forthnet, unicul provider de servicii de Internet din Grecia care este listat la bursa, a precizat ca serviciile sale, destinate atat sectorului corporatist, cat si utilizatorilor individuali, vor fi introduse pe piata incepand cu ultimul trimestru al anului. OTE Telecoms detine, in sectorul telefoniei fixe, o cota de piata de 70%.

Licenta a fost acordata gratuit, dar Forthnet a trebuit sa prezinte Comitetului National al Telecomunicatiilor si Postei din Grecia garantii prin care sa faca dovada posibilitatilor financiare si a know-how-ului pentru operarea in acest sector.

Directorul administrativ al Forthnet, Pantelis Tzortzakis, a declarat ca firma pe care o conduce va introduce noi aplicatii. "Intentionam sa reunim transmisiile vocale cu cele de date.

Principalul avantaj pe care il avem este faptul ca, pana in prezent, nu am investit in acest sector si vom putea profita de criza din domeniul telecomunicatiilor pentru a achizitiona materialele necesare", a afirmat Tzortzakis.

In plus, in cadrul unui parteneriat cu Telecom Italia, Forthnet a format consortiul Mediterranean Broadband Services, care a achizitionat, anul trecut, o licenta de telefonie celulara.

De asemenea, Forthnet a primit aprobarea autoritatilor de reglementare pentru dezvoltarea, in urmatorii trei ani, a unei retele de fibre optice, in valoare de 50 de milioane de dolari si are deja capacitatea de a conecta Grecia la Internet, prin divizia on-line Med Nautilus a grupului Telecom Italia Group.