Oltenii merg cu gandul la Pobeda, rapidistii se antreneaza la Giumri

Autor: Alexandru Dida 24.08.2000


Rezultatul de 1-1 inregistrat la Craiova, in mansa intai a turului preliminar al Cupei UEFA, obliga pe fotbalistii olteni sa joace la castig partida retur de la Prilep. Sigur, ei au si varianta egalului incepand de la scorul de 2-2.

Faptul ca echipa din Banie a disputat deja patru jocuri oficiale, trei in campionat unde ocupa un onorant loc trei, la egalitate de puncte, sapte, cu Steaua si Rocar, si unul in preliminariile cu Pobeda, poate da sperante antrenorului Florin Marin.

Daca nu vor exista accidentari de ultima ora, Universitatea ar putea alcatui cea mai buna formatie de care dispune la ora actuala din care nu vor lipsi fundasul dreapta Flavius Stoican, aparatorii centrali Papura si Florin Batranu - "Cred ca sansele noastre de calificare sunt intacte. Daca in tur am fi castigat cu 1-0, eram calificati acum" - si atacantul Claudiu Niculescu.

Plecati din Banie ieri la ora 10.40, oltenii au trebuit sa faca o volta pana la Skopje, capitala Macedoniei, datorita problemelor legate de securitatea aeroportului din Ohrid unde trebuia sa aterizeze aeronava Romavia.

Distanta pana la Prilep, circa 200 km, a fost parcursa cu autocarul, intreaga delegatie, 100 de persoane, cazandu-se apoi la hotelul Lipa. Florin Marin a si programat aseara, la orele 18.30, primul antrenament pe proaspat omologatul stadion "Goce Delcev" (capacitate 20.000 de locuri). La el a luat parte intreg lotul, mai putin Daniel Rednic si Catalin Craciunescu, ambii accidentati.

Partida programata asta-seara cu incepere de la ora 18.00 va fi condusa la centru de cehul Michal Benes ajutat de compatriotii sai Miroslav Dulinger si Jiri Vodicka si va putea fi urmarita pe postul national de televiziune Romania 1.

Daca suporterii oltenilor vor urmari cu emotie confruntarea favoritilor lor de la Prilep, cei ai visiniilor par mai de graba preocupati de meciul de campionat pe care Rapidul il va sustine duminica la Brasov in compania FC-ului din localitate.

Delegatia feroviara, compusa din 63 de persoane, intre care si patronul George Copos, se afla cazata la hotelul din Giumri si asteapta cu incredere desfasurarea partidei, programata la ora 16.00, cu formatia armeana Mika Astarak. Constantin Anghelache, "vicele" Rapidului si conducatorul delegatiei a declarat inainte de plecare pentru Ziarul Financiar:

"Fotbalul nu poate fi chiar atat de parsiv incat sa ne punem probleme cu armenii dupa acel 3-0 din tur. De aceea am hotarat ca imediat dupa meci, la orele 20.00 sa revenim in tara. La 22.30 vom fi la Bucuresti, la 23.00 se va servi masa dupa care echipa intra in cantonament la baza PRO Rapid.

Vineri vor fi doua antrenamente iar sambata vom pleca spre Brasov. In fotbalul modern cine nu tine pasul cu jocurile la trei zile se autoelimina. Important este ca echipa a trecut cu bine peste socul din partida cu Rocar. E bine de stiut ca un razboi are mai multe batalii. Vina pentru infrangere este a noastra fiindca am tratat jocul de pe o pozitie aristocratica. Cei care au platit au fost insa jucatorii care nu si-au luat prima. Avem nevoie de o perioada de trei-patru saptamani pentru a inchega o formatie stabila".