Profit de peste 53 mld. lei la Daewoo Bank Romania

Autor: Ionela Nuta 19.07.2000


Profitul inregistrat de banca Daewoo Romania in primele sase luni ale anului a fost de 53,28 miliarde de lei, in crestere cu 31,4% fata de valoarea acestui indicator in perioada similara a anului trecut, a declarat ieri Ziarului Financiar Bum-Shik Bae, presedintele bancii.

"Am avut un prim semestru bun, iar rezultatele obtinute sunt incurajatoare. Numarul clientilor persoane juridice a crescut cu 26%, iar cel al persoanelor fizice cu 18%. De asemenea, trebuie semnalat faptul ca banca nu a inregistrat credite restante in aceasta perioada ", a afirmat Bum-Shik Bae.

Oficialul bancii a mentionat ca in ultima vreme a incurajat acordarea de imprumuturi, in aceste sens scazand rata dobanzii de referinta cu cinci puncte procentuale, pana la 50% pe an.

"Tot pentru a atage cat mai multi clienti am inceput sa acordam facilitati de descoperit de cont in functie de rezultatele financiare ale solicitantilor", a mai adaugat Bum-Shik Bae.

Banca are in prezent un capital social de 22,7 milioane de dolari, aceasta plasand-o printre primele banci straine din punct de vedere al acestui indicator.

Daewoo Bank Romania a fost infiintata in mai 1997, cu un capital social de 22 milioane de dolari si avand ca actionar majoritar pe Daewoo Securities.