Fiul premierului Blair, arestat din cauza betiei

Autor: Ioana Calmau 07.07.2000


Fiul cel mare al premierului britanic Tony Blair, Euan, in varsta de 16 ani, a fost arestat dupa ce o patrula de politie l-a descoperit in stare de ebrietate, miercuri noaptea, in Piata Leicester din centrul Londrei, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al premierului, Alistair Campbell, citat de Reuters.

Euan Blair a iesit miercuri-seara in oras pentru a sarbatori impreuna cu un grup de prieteni incheierea perioadei de examene, dar petrecerea lor s-a dovedit a fi "stropita" din plin cu bauturi alcoolice. "Politia l-a gasit tarziu noaptea zacand pe jos si vomitand", a declarat Campbell. Euan a dat politiei un nume fals si o adresa veche si a pretins ca are 18 ani. "Lui Euan ii pare foarte rau pentru neplacerile pe care le-a provocat politiei, pentru starea in care a fost si pentru declaratia falsa pe care a facut-o", a adaugat Alistair Campbell. El a precizat ca sotii Blair vor merge cu Euan la sectia de politie Charing Cross pentru a vedea ce masuri vor fi luate impotriva fiului lor.

Guvernul laburist al lui Tony Blair a mai trecut printr-un astfel de eveniment neplacut in 1997, cand fiul ministrului de interne Jack Straw, William, in varsta de 17 ani, a fost prins in timp ce cumpara canabis intr-un bar pentru un reporter care lucra sub acoperire.

Incidentul intervine in conditiile in care guvernul Blair duce o campanie sustinuta impotriva huliganilor beti care au dat atatea batai de cap politistilor, in timpul ultimului turneu al Campionatului European de fotbal.