In cazul SNTR, Muresan surprins de "neobrazarea" grecilor

Autori: Cosmin Ghinea , Mirela Luca 22.06.2000

Ministrul Agriculturii, Ioan Muresan, a declarat ieri ca il mira "neobrazarea" in fata evidentelor care demonstreaza ca oferta societatii InterAgro a fost mai buna decat cea avansata de compania Leaf Tobacco A Michailidis (LTAM) din Grecia pentru privatizarea Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR).

La analiza ofertelor, InterAgro a primit 93 de puncte, in timp ce firma elena doar 76 de puncte. LTAM a oferit un pret de 32 milioane dolari pentru toate actiunile SNTR, in timp ce InterAgro a fost dispus sa plateasca 40 milioane dolari, preluOnd activul si pasivul societatii, a spus Muresan. Muresan a mai afirmat ca InterAgro vrea sa pastreze societatea, in timp ce LTAM "se vedea ca vroia sa vanda in bucati actiunile mai multor societati germane".

Ministerul Agriculturii a inaintat marti la Curtea de Apel Bucuresti recurs la suspendarea procesului verbal de desemnare a firmei InterAgro drept castigatoare a licitatiei de vanzare a Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR). Curtea de Apel Bucuresti a suspendat, saptamana trecuta, procesul-verbal de desemnare a firmei InterAgro drept castigatoare a licitatiei de vanzare a SNTR. Curtea urmeaza sa se pronunte, vineri, si asupra cererii LTAM de anulare a contractului de vanzare-cumparare intre Interagro si Tutunul Romanesc.

Compania elena a contestat la Curtea de Apel rezultatul licitatiei de privatizare a SNTR reclamand faptul ca in timpul negocierilor nu a primit certificatul fiscal, grila de punctaj care a stat la baza deciziei finale a comisiei de privatizare si nici procesele verbale ale intOlnirilor pentru negocieri.