Excelenta in agricultura la Adunatii Copaceni

Autor: Cosmin Ghinea 21.06.2000


Aectra Agrochemicals va inaugura oficial azi cel de-al 20-lea Centru de Excelenta in localitatea Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, informeaza un comunicat al societatii.

Centrele de Excelenta Aectra sunt unitati agricole ce aplica o tehnologie de protectie a culturii la scara intregii unitati. In fiecare Centru de Excelenta exista un lot demonstrativ de 2 ha la fiecare din cele trei culturi principale. Pentru fiecare din acestea, Aectra a oferit produsele necesare si asistenta acolo unde a fost cazul, urmarind si rezultatele aplicarii acestor produse. Cele 20 Centre de Excelenta Aectra din tara acopera urmatoarele culturi: grau, porumb, floarea-soarelui, cartof, sfecla de zahar si vita de vie.

La cultura de grau, specialistii centrului estimeaza profit de 60 USD/hectar. Pachetul folosit de Aectra cuprinde urmatoarele produse: Granstar, Alert, Atonik, Nutri Leaf. Pentru cultura de porumb, profitul va fi de 50-60 USD/hectar. Pentru aceasta cultura, pachetul folosit de Aectra cuprinde produsele Trophy si Titus. Pentru cultura de floarea-soarelui se estimeaza obtinerea unui profit de 80 USD/hectar, pentru o investitie de 240 USD/hectar. Pachetul de produse Aectra utilizat pentru aceasta cultura cuprinde: Relay, Alert, seminte Pioneer. Aectra Agrochemicals este la ora actuala unul dintre cei mai importanti si apreciati distribuitori de produse de protectia plantelor destinate agriculturii din Romania.