Alianta Flextronics-Motorola de 30 miliarde de dolari

Autor: Silviu Sepciu 05.06.2000


Grupul Motorola a anuntat incheierea unei aliante strategice cu firma Flextronics International, specializata in operatiuni de subcontractare industriala, pentru livrarea de produse in valoare de 30 miliarde de dolari.

Pana in 2005, semnatarii acordului se asteapta ca Flextronics sa furnizeze telefoane celulare, pagere si alte mijloace de comunicatii fara fir in valoare de cel putin 10 miliarde de dolari. Motorola afirma ca aceasta alianta ii va asigura o mai buna organizare a retelei sale de aprovizionare cu produse fapt care va duce la diminuarea timpului necesar pentru a raspunde cerintelor de pe piata. Compania a anuntat, totodata, ca acordul va afecta aproape 15% din totalul produselor pe care divizia sa de comunicatii se asteapta sa le comercializeze in viitorii cinci ani.

Ca parte a contractului dintre cele doua companii, in contul primelui lot de produse in valoare de 100 de milioane de dolari care ii vor fi livrate, Motorola va cumpara optiuni de achizitie a unor titluri Flextronics.

Compania va putea face uz de acest instrument, transformand ulterior optiunile in 11 milioane de actiuni Flextronics. In urma anuntarii acordului, valoarea titlurilor Flextronics International a crescut la Bursa din New York cu 9%, ajungand la 54,43 dolari per actiune. Pretul unei actiuni Motorola a scazut in sedinta de tranzactionare de ieri a bursei cu aproape trei procente, ajungand la 99,75 dolari.