Intel concediaza 1.000 de manageri

Autor: Ionut Mustata 17.07.2006
Intel, liderul pietei mondiale de microprocesoare, a anuntat prima serie de concedieri din cadrul procesului de restructurare lansat in urma cu cateva luni, aproximativ 1.000 de manageri din cadrul companiei fiind anuntati ca postul lor a fost restructurat, scrie Financial Times.
"Le-am spus in dimineata aceasta angajatilor nostri ca Intel a redus numarul managerilor la nivelul intregii companii", a declarat Chuck Mulloy, un reprezentant al companiei Intel. "Aceasta e una dintre primele noastre masuri din programul de structructurare si eficientizare pe care l-am prezentat in luna aprilie." Directorul executiv al Intel, Paul Osteliji, a facut public, in luna aprilie, bilantul primelor 90 de zile, raportand o scadere a profitului cu o treime. Act iunile Intel au scazut datorita zvonurilor privind posibila concediere a 10.000 - 15.000 de angajati, dar ulterior, si-au revenit, inregistrand o crestere cu 0,6%, pana la 17,98 dolari (14,34 euro) la bursa din New York.
Compania a avut de suferit in ultima vreme datorita expansiunii rivalului AMD (Advanced Micro Devices). De asemenea, Intel exploreaza piete noi precum cea a echipamentelor medicale sau a "caselor digitale", in conditiile in care procesoarele pentru telefoanele mobile au inregistrat vanzari sub asteptari.