Afacerile Colas au cazut la jumatate

Ziarul Financiar 14.06.2006
Colas SA, sucursala din Romania a companiei franceze Colas, din domeniul constructiei de drumuri, a inregistrat in anul 2005 o cifra de afaceri de 21 mil. euro si un profit de 1 mil. euro, valori in scadere de peste doua ori fata de anul precedent, potrivit datelor financiare ale companiei.

In anul 2004, Colas Franta - Sucursala Romania a raportat o cifra de afaceri de 43 mil. euro si un profit de 2,1 mil. euro.

Compania franceza Colas, una dintre cele mai mari societati de constructii din Franta, a obtinut mai multe contracte in Romania, participand si la constructia unui tronson al autostrazii Bucuresti-Constanta. Francezii sunt activi in Romania prin intermediul companiilor Colas SA, Sorocam Bucuresti, Ancorad Craiova si SCCF Iasi.

Ministerul Transporturilor a anuntat luna trecuta ca firma franceza va moderniza, in asociere cu firma SCCF Iasi, pe care o controleaza, drumul national 17, pe portiunea de 72 de kilometri care asigura legatura intre localitatile Sadova, Gura Humorului si Suceava, in baza a doua contracte cu o valoare cumulata de 56,7 mil. euro.

Valoarea contractului pentru modernizarea DN17, intre Gura Humorului si Suceava, este de 25,28 mil. euro. catalin.lupoaie@zf.ro