Plus 60% la profit pentru compania de constructii ACMS

Ziarul Financiar 13.06.2006
Compania de constructii ACMS Bucuresti a realizat anul trecut un profit de circa 3,8 mil. euro (14 mil. lei), in crestere cu 60% fata de anul precedent, la afaceri in scadere cu aproximativ 2%, potrivit datelor financiare publicate de companie. ACMS a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 23,5 milioane de euro.

Compania a fost infiintata in anul 1993 si este specializata in antreprenoriat general in domeniul constructiilor. Actionarul majoritar al companiei este Valentin Bitoiu, care detine circa 50% din actiuni, iar printre actionarii minoritari se numara Emil Tanasoiu si Daniel Adrian Tanasoiu, cu participatii egale de cate 24,96%. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii.

ACMS Bucuresti dezvolta impreuna cu divizia de real estate a grupului financiar olandez ING un proiect de birouri in zona de nord a Capitalei, in apropiere de Piata Presei Libere.

Proiectul, care va fi livrat pe piata in al doilea trimestru al anului viitor, este estimat de surse de pe piata imobiliara in jurul valorii de 30 - 35 mil. euro si va avea o suprafata totala de circa 51.000 de metri patrati si o suprafata inchiriabila de 30.000 de metri patrati.

Proiectul de birouri de clasa A este promovat de agentiile imobiliare Eurisko si DTZ Echinox. S.Park este situat in imediata apropiere a altui proiect de birouri de anvergura, Bucharest Business Park.

Printre cele mai importante proiecte in care este implicata compania ACMS se numara construirea Hotelului Continental din Constanta, precum si a hotelului Ibis Izvor din Bucuresti si lucrarile de consolidare si restaurare a Palatului de Justitie - care sunt derulate in parteneriat cu compania franceza Bouygues. Compania are un personal de aproximativ 400 de angajati.

Piata constructiilor a crescut puternic, cu circa 20%, in primul trimestru al anului curent, potrivit Institutului National de Statistica. Aceasta crestere confirma trendul ascendent sustinut pe care se afla piata constructiilor din Romania din 2000 incoace, cresterea fiind absorbita, in opinia unora, mai mult de companiile straine decat de cele romanesti.

Companiile internationale de constructii au patruns in numar tot mai mare pe masura ce piata locala a devenit tot mai atractiva. Giganti precum Vinci (Franta), Strabag (Austria), Solel Boneh (Israel), Astaldi (Italia), Colas (parte a grupului francez Bouygues) au intrat in lupta si au castigat proiectele de valori mari din Romania, de la hoteluri, mall-uri, sedii de birouri la tronsoane rutiere.

De cealalta parte, firmele de constructii romanesti si-au putut negocia in proiectele mari de pe piata locala cel mult pozitii de subcontractori, din cauza lipsei de experienta.