General Beton, afaceri de 16 mil. dolari

Ziarul Financiar 26.05.2006
Producatorul de betoane si agregate General Beton Romania a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de 30%, ajungand la o valoare de 16 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

"Profitul a crescut intr-un ritm mai redus decat cifra de afaceri", afirma reprezentantii companiei.

General Beton Romania face parte din grupul italian de constructii si materiale de constructii General Beton Triveneta. Grupul mai are filiale in China, Polonia, Tunisia si isi va deschide in acest an un punct de lucru in Bulgaria.

Compania a investit 4,2 milioane de euro intr-o noua statie de betoane, din care 1,5 milioane de euro au avut ca destinatie achizitia de utilaje din Italia.

Statia de betoane a fost construita in apropiere de comuna Cernica, Bucuresti, pe o suprafata de 28.000 mp si are doua puncte de lucru lipite.

Capacitatea tehnica a statiei este dubla fata de celelalte puncte de lucru ale companiei, fiind de 180 mc de ciment pe ora.

In afara de statia de betoane de la Cernica, compania mai are un punct de lucru la Otopeni, unul la Timisoara si doua la Arad, dintre care unul specializat pe agregate.

General Beton a livrat materiale de constructii pentru lucrarile aflate in derulare la podul de la Otopeni.

General Beton a avut in 2005 o cota de piata de 8% pe piata de betoane a Capitalei, potrivit estimarilor reprezentantilor companiei.

In urmatorii doi ani General Beton va investi in noi puncte de lucru, dintre care unul la Bucuresti si unul la Constanta.

General Beton Romania produce aproximativ 240.000 mc de beton pe an, dintre care mai mult de 50% in Bucuresti. In afara Italiei se produc anual 2,2 milioane mc de beton, productia din Romania reprezentand astfel a noua parte din productia totala, cu exceptia productiei din Italia.

Compania a inregistrat in 2004 un profit net de 1,87 milioane de euro la o cifra de afaceri de 12,39 milioane de euro, potrivit bilantului depus la Ministerul de Finante.

Printre clientii companiei se numara Astaldi SpA, Italstrade, Marcora Constructii si ACMS.