Anchor merge in provincie

Ziarul Financiar 11.05.2006
Anchor Grup, compania care a dezvoltat centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, ia in calcul extinderea afacerilor in provincie, dupa ce anul acesta a intrat pe segmentul rezidential si al spatiilor de birouri.

"Ne-am extins activitatea in diferite arii ale pietei imobiliare romanesti, iar investitiile vor continua cu cladiri rezidentiale si comerciale. Ne vom orienta in viitor si spre orase din provincie", a afirmat Ibrahim Paksoy, directorul executiv al Anchor Grup.

Anchor Grup va investi anul acesta aproximativ 60 de milioane de euro in construirea a doua cartiere rezidentiale. Proiectele, situate in apropierea centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, vor oferi peste 800 de apartamente. In plus, compania a inceput constructia unui imobil de birouri, Anchor Plaza, care va implica o investitie de 25 de milioane de euro. Toa te cladirile construite de grupul turc in Romania au ramas in proprietatea companiei.

"Primim multe oferte de achizitie, 2-3 in fiecare luna, pentru cladirile pe care le detinem, dar nu suntem interesati nici macar de negociere cu ofertantii. Pentru unele din proiectele viitoare, ne gandim la o colaborare cu fonduri de investitii", a precizat Ibrahim Paksoy. Pana atunci, Anchor a anuntat extinderea suprafetei de vanzare de la Bucuresti Mall, in urma unei investitii de 14 milioane de euro. "Dupa finalizarea lucrarilor de extindere la Bucuresti Mall asteptam o crestere a traficului de vizitatori cu 10-15%", a mai spus Paksoy.

Investitia este finantata in mare parte din creditele bancare obtinute anul trecut de Anchor Grup de la HVB Bank Romania si Bank Austria Creditanstalt.

Proiectul de extindere a mall-ului consta in construirea unei noi cladiri atasata celei existente si cresterea capacitatii parcarii cu 40%. Noua cladire va avea o suprafata totala de 18.000 mp, iar zona comerciala va ocupa doua etaje.

Centrul comercial Bucuresti Mall a fost deschis in 1999, fiind primul centru comercial de acest tip din Romania. Dupa Bucuresti Mall, Anchor Grup a inaugurat in 2004 Plaza Romania, cu o suprafata totala aproape de doua ori mai mare decat Bucuresti Mall, (54.000 de metri patrati).