Laptop cu sistem de operare si Internet preinstalat

Ziarul Financiar 11.04.2006
In timp ce gigantii industriei IT Google, Yahoo si Microsoft incearca sa construiasca zeci de centre de date pentru a monitoriza si indexa continutul paginilor web, o companie de mici dimensiuni a gasit alta solutie: sa mute Internetul pe hard disk-ul unui computer portabil, scrie The New York Times.

Compania americana Webaroo a anuntat ca va lansa pe piata, in colaborare cu producatorul de computere Acer, un laptop care va contine, pe langa sistemul de operare, si 40GB de date reprezentand o parte esentiala din informatiile puse la dispozitie pe Internet. Astfel, utilizatorii vor putea accesa pagini de web si atunci cand nu dispun de o conexiune la Internet, chiar daca este vorba doar de o mica parte din date, avand in vedere ca toate informatiile disponibile online ar ocupa un spatiu de 1 milion GB sau chiar mai mult, scrie The New York Times.

Practic, Webaroo a selectat si comprimat cele mai importante date de pe Internet, pentru a putea oferi utilizatorilor raspunsuri la obiect, care in mod normal s-ar concretiza in sute de mii sau chiar milioane de rezultate pe mari motoare de cautare precum Google sau Yahoo. anca.arsene@zf.ro