Piata locala ERP a crescut anul trecut cu 29%

Ziarul Financiar 07.04.2006
Piata de solutii software pentru planificarea resurselor intreprinderii (Enterprise Resource Planning) a avut anul trecut o valoare de 37-38 mil. euro, a estimat pentru ZF Marius Iurian, director general al Transart, o companie care dezvolta si distribuie software de business pe piata locala. "Probabil ca in acest an piata va creste cu aproximativ 29%, ca si anul trecut", a spus Iurian.

Un sistem informatic ERP este un soft de managment al afacerii care centralizeaza informatiile (de ex. contabilitate) dintr-o companie intr-o singura baza de date.

"In 2004, ne aflam pe locul 11 in topul furnizorilor de solutii ERP, conform companiei de cercetare a pietei IDC. Estimam ca pentru 2005 o sa reusim sa intram pe o pozitie din primele zece locuri", a mai spus Iurian.

"In anii 1997-1999 am lucrat pentru piata vestica unde am avut contracte de outsourcing. Deoarece clientii nostri de acolo erau din zona distributiei, ne-am specializat pe acest sector si in Romania", a precizat Iurian.

Transart a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,3 mil. euro, conform companiei. Pentru acest an, Iurian se asteapta la o cifra de afaceri de 1,8-2 mil. de euro.