Soft-spion pe mobil, pentru monitorizarea convorbirilor

Ziarul Financiar 31.03.2006
O aplicatie software lansata recent le permite partenerilor suspiciosi sau parintilor grijulii sa monitorizeze in detaliu activitatea acestora de pe telefonul lor mobil.

Aplicatia FlexiSpy, disponibila pentru 50$, tine evidenta apelurilor primite sau efectuate, a mesajelor SMS (inclusiv textul trimis) si activitatea pe Internet. Parintele sau sotul/sotia suspicios nu are nevoie decat de cateva minute in care sa poata accesa, nestingherit, telefonul mobil vizat - pe care sa instaleze aplicatia software. Odata instalat, pe orice terminal care ruleaza sistemul de operare Symbian (precum mobilele Nokia) si care are cel putin o conexiune GPRS, softul ruleaza invizibil - persoana "monitorizata" avand putine sanse sa afle de spionul din mobil.

Pentru a afla cu cine, cand si cat a vorbit sau cui si ce i-a scris partenerul/copilul, "curiosul" va accesa pagina web a companiei thailandeze Vervata, acolo unde sunt trimise informatiile furnizate de softul-spion. Softul lansat de Vervata va fi disponibil si pentru dispozitivele BlackBerry, Palm sau cele care ruleaza un sistem de operare Windows Mobile. Compania antivirus F-Secure a catalogat softul drept unul periculos, similar virusilor, anuntand ca aplicatiile sale pentru mobile vor detecta si elimina FlexiSpy.