Metanef vinde 40% din Grivita

Autor: Andrei Chirileasa 23.01.2006
Casa de Comert Metanef Bucuresti a vandut pachetul de 40% din actiunile producatorului de metale feroase si semifabricate Grivita Bucuresti, in cadrul unei tranzactii in valoare de 9,7 mil. lei (2,66 mil. euro) care a avut loc vineri pe piata RASDAQ. Metanef a incasat 6,55 lei pentru fiecare actiune detinuta. Reprezentantii Metanef nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe informatii.

Cumparatorul va trebui sa deruleze o oferta publica de preluare pentru restul actiunilor sau sa vanda o parte din ele astfel ca participatia sa sa scada sub 33%.

Metanef, infiintata in 1992, este unul din cei mai mari comercianti cu produse metalice din Romania, fiind controlata de omul de afaceri Stefan Margineanu. Metanef mai controleaza pachetul majoritar de 74,15% din actiunile societatii Minmetal Constanta si 50,8% din actiunile Neferal Bucuresti.

Grivita a incasat la sfarsitul anului trecut 9 mil. euro din vanzarea unor active constand in terenuri si cladiri situate in sectorul 1 al Capitalei, in imediata vecinatate a fabricii. Societatea a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 1,9 mil. euro si un profit net de 122.000 de euro, insa nu a realizat nici o raportare financiara in 2005.

Celalalt actionar important al Grivita este societatea Rombiz Impex, care detine peste 32% din actiunile Grivita, restul actiunilor fiind in posesia investitorilor minoritari, cu detineri de sub 5%. andrei.chirileasa@zf.ro