According Group, vanzari de 10 mil. euro din elemente pentru geam termoizolant

Autor: Anca Rif, ZF Transilvania 30.06.2005
Compania According Group, care importa si distribuie produse si componente pentru fabricarea geamului termoizolant, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, in crestere cu 43% fata de 2004.

"Cresterea prognozata are legatura cu dezvoltarea pietei constructiilor si mai ales cu evolutia producatorilor de tamplarie cu geam termoizolant, acestia din urma fiind clientii nostri in proportie de 90%", a declarat Daniel Bucataru, directorul de marketing al firmei.

Potrivit acestuia, pe primele trei luni ale anului indicatorii financiari au inregistrat o crestere de peste 50%, fata de aceeasi perioada din 2004.

Compania vinde etansanti, spuma poliuretanica si adezivi, toate sub marca proprie Compakt, iar pe de alta parte, componente si utilaje pentru fabricarea geamului termoizolant, accesorii pentru prelucrarea sticlei si rasini.

Compania va investi anul acesta aproximativ un milion de euro pentru dezvoltarea bazei logistice. "Deschiderea celor sase birouri teritoriale a condus la cresterea volumului de comenzi, astfel ca suntem nevoiti sa crestem capacitatile de transport", a explicat Bucataru. Firma detine puncte de vanzare la Iasi, Bucuresti, Cluj, Constanta, Braila si Craiova.

Luna aceasta compania a finalizat o alta investitie de aproximativ 800.000 de euro intr-un nou sediu la Iasi. "Am construit o cladire de birouri, avand suprafata utila de 540 de metri patrati si un depozit de componente pentru fabricarea geamului termoizolant cu suprafata utila de 1.300 de metri patrati", a mai spus oficialul companiei.

Firma According Group a fost infiintata in 1995 la Iasi, de Bogdan si Sorana Gavrilas, initial fiind reprezentantul pentru Romania al diviziei de constructii a GE Silicones, devenita ulterior GE Bayer Silicones. anca.rif@zf.ro