Vodafone dubleaza viteza de transfer a datelor prin 3,5G

Autor: Adrian Seceleanu 31.05.2007
Vodafone Romania a lansat ieri serviciile de acces mobil la Internet 3G Broadband care furnizeaza in conditii obisnuite de utilizare o viteza de transfer a datelor de pana la 2,8 Mbps. Teoretic, viteza maxima de transfer a datelor prin tehnologia HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) poate ajunge pana la 3,6 Mbps.
"Dupa lansarea serviciilor 3G broadband - HSDPA pe piata romaneasca, Vodafone este prima companie ce ofera clientilor nivelul superior de performanta, cu cea mai mare viteza de transfer de date mobile din Romania", a declarat Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania. Clientii Vodafone pot beneficia de serviciile 3,5G cu extraoptiunea lunara de 5 $, care se adauga la tariful abonamentului Vodafone 3G broadband ales.
Operatorul a lansat si prima varianta compatibila cu Windows Vista a softului de conectare la internet, pentru modemurile sau cardurile de date ale companiei. Noi le servicii Vodafone 3G broadband sunt disponibile in 23 de orase (30% din populatie): Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Craiova, Ploiesti, Sibiu, Oradea, Targu Mures, Arad, Pitesti, Galati, Braila, Satu Mare, Baia Mare, Bistrita, Bacau, Buzau, Alba Iulia, Turda si Deva.