MKB preia controlul Romexterra cu 75,95%

Autor: Voican Razvan 24.05.2007
Banca ungara MKB a cumparat de la fondul ceh de investitii PPF Investments pachetul minoritar de 20,58% din actiunile bancii romanesti MKB Romexterra Bank, in care avea deja o pozitie majoritara cu 55,37% din capitalul social. Anuntul a fost facut MKB Bank la Budapesta pe 22 mai, data raportata pentru majorarea participatiei fiind 18 mai. Banca nu a dat publicitatii valoarea tranzactiei prin care a ajuns sa controleze filiala din Romania cu 75,95% din actiuni.
La pretul la care PPF a cumparat anul trecut pachetul de 20,58% acesta ar fi valorat circa 20 de milioane de euro, insa valoarea tranzactiei cu MKB ar putea fi mai mare. PPF a renuntat astfel la investitia facuta anul trecut la fosta Romexterra Bank, dupa ce a esuat in incercarea de a obtine pozitia majoritara printr-o oferta concurenta cu cea a MKB adresata actionarilor minoritari, chiar daca oferise un pret mai mare.
PPF nu a reusit nici sa obtina un loc in Consiliul de Administratie al bancii. MKB este controlata de puternicul grup german Bayern LB.