Romania Libera: Conserve romanesti made in Bulgaria

Ziarul Financiar 21.05.2007
Din 2000 o companie romaneasca produce conserve de lux in Bulgaria. "Am inceput sa cumparam materia prima de la producatorii bulgari, carora le asiguram si subventii, conservele le producem tot acolo, dar marfa o vindem in Romania si Ungaria", spune Florin Preda, directorul executiv al companiei Unicom Grup.
Daca anul trecut au fost vandute 1,8 milioane unitati, anul acesta estimarile indica o crestere a vanzarilor la trei milioane de unitati dupa ce brandurile companiei vor intra pe piata ungureasca prin intermediul a nu mai putin de 3.000 de magazine.
Tot in acest an este posibil ca produsele companiei sa ajunga si pe piata americana. "Este o piata foarte mare si pentru a intra pe ea, pe langa calitatea produselor, trebuie sa ne asiguram ca putem face fata cererii", a precizat Preda.
In scurt timp oferta companiei se va imbogati cu noi produse. Tinand cont de tendintele de consum, orientate catre o alimentatie mai sanatoasa, compania a luat decizia dezvoltarii unei noi game de produse, de tipul ?healthy food?. Mediafax