Indicele Bursei din Londra s-a apropiat, vineri, de maximul ultimilor sapte ani

Ziarul Financiar 20.05.2007
Principalul indice al Bursei din Londra, FTSE 100, a avansat, vineri, la valoarea maxima atinsa dupa luna septembrie 2000, in conditiile in care actiunile companiilor petroliere au beneficiat de informatiile privind consolidarea din sectorul de profil, transmite Reuters.
Evolutia indicelui a fost influentata, de asemenea, de aprecierea titlurilor Cabdury Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri, la nivel mondial, pe fondul interesului manifestat pentru preluarea unei divizii din SUA a companiei.
FTSE 100 a urcat cu 41,1 puncte, echivalentul a 0,6%, pana la 10:30 GMT, la 6.620,4 puncte.
Indicele nu a fost afectat de scaderea neasteptata, in luna aprilie, a vanzarilor de retail din Marea Britanie, determinata de cresterea relativ rapida a preturilor.
Actiunile BP au urcat cu 2,6%, titlurile Shell s-au apreciat cu 2,1%, iar cotatia actiunilor BG Group au consemnat un avans de 2%.
In ceea ce priveste scaderile, actiunile companiei aeriene British Airways au coborat cu 4%, in conditiile reducerii profitului operational anual cu 13,3% si a anuntului privind constituirea unui provizion de 350 milioane de lire (692 milioane de dolari), pentru a acoperi eventuale amenzi, in cadrul unei anchete referitoare la fixarea preturilor. Mediafax