Constructiile urca vanzarile According Group la 16,8 mil. euro

Autor: Anca Rif, ZF Transilvania 11.05.2007
Compania According Group, importator si distribuitor de produse pentru constructii, precum si de componente pentru fabricarea geamului termoizolant, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 16,8 milioane de euro, valoare reprezentand o crestere de 40% fata de anul trecut.
"Cresterea prognozata are legatura cu dezvoltarea pietei constructiilor si mai ales cu evolutia sectorului producatorilor de tamplarie cu geam termoizolant", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Sescu, marketing manager al According Group.
Conducerea companiei a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ un milion de euro orientate in primul rand inspre dezvoltarea structurii de distributie proprie pentru produsele din portofoliu, cu scopul de a acoperi cat mai bine piata de retail. "Ac est obiectiv presupune mai ales dezvoltarea bazei logistice, incluzand aici atat parcul auto, cat si spatiile de depozitare, dar si cresterea personalului de vanzari", a precizat Marius Sescu.
In ultimii doi ani firma din Iasi a investit peste 1,5 milioane de euro in extinderea teritoriala si in dezvoltarea bazei logistice. "Investim anual in dezvoltarea parcului logistic ca urmare a cresterii volumului de comenzi. Piata in domeniu este in continua crestere deoarece in Romania se construieste intr-un ritm alert", a mai spus marketing managerul According Group.
Compania detine puncte de vanzare la Iasi, Bucuresti, Cluj, Constanta, Braila si Craiova, iar potrivit conducerii, vanzarile pe zona Transilvania reprezinta 25% din cifra de afaceri. In 2006, compania a deschis un nou punct de vanzare la Timisoara.
Compania According Group a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2005. "Principalii factori care au contribuit la evolutia ascendenta a firmei au fost cresterea inregistrata de sectorul constructiilor, dezvoltarea portofoliului de clienti, precum si dezvoltarea departamentului de retail al companiei", a precizat Sescu.
Portofoliul de produse pe care firma le comercializeaza cuprinde, pe de o parte, etansanti, spuma poliuretanica si adezivi, toate sub marca proprie Compakt, iar pe de alta parte cuprinde componente si utilaje pentru fabricarea geamului termoizolant, accesorii pentru prelucrarea sticlei si rasini. "Intentionam ca anul acesta produsele comercializate sub brandul propriu sa fie supuse unei schimbari de brand, ceea ce presupune atat schimbarea imaginii produselor, cat si a comunicarii cu clientii acestor produse", a mai declarat Marius Sescu.
Furnizorii companiei sunt in totalitate producatori externi din domeniu, printre acestia numarandu-se GE Bayer Silicones (Germania), Tamglass (Finlanda), Bavelloni (Italia), Saint-Gobain (Franta), Baretta (Italia) sau Reinhardt Technik (Germania).
According Group a fost infiintata in 1995 la Iasi, avand capital privat integral romanesc. In 1999, compania deschide primele birouri teritoriale de vanzari in Braila si Bucuresti, urmand ca pana in 2003 sa mai fie inaugurate alte trei puncte de lucru, la Constanta in 2001, la Cluj in 2002 si la Craiova in 2003.