Rekord si-a triplat vanzarile de pantofi renuntand la lohn

Autor: Laurentiu Cotu 27.04.2007
Compania Rekord din Alba Iulia, care desfasoara activitati de fabricare a incaltamintei, estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 18,2 mil. euro in acest an, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 280% fata de 2006, cand firma a realizat vanzari de 6,5 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri pentru acest an se datoreaza in mare masura politicii companiei de a renunta la o mare parte din productia realizata in sistem lohn si de a fabrica incaltaminte utilizand materiale proprii. Am inregistrat vanzari considerabile pe piata romaneasca in 2006 fata de anii trecuti, reusind astfel sa ne majoram portofoliul de clienti din tara", a declarat pentru ZF Transilvania directorul administrativ al companiei Rekord, Anca Jivan.
Ponderea exportului reprezinta 95%, din totalul cifrei de afaceri a firmei.
In 2006 compania a investit aproximativ 0,7 mil. euro pentru construirea unei noi hale cu suprafata de 1.200 mp in localitatea Alba Iulia, dar si pentru achizitionarea de utilaje automatizate in vederea cresterii productivitatii firmei.
"Din cauza lipsei fortei de munca din orasul nostru, am decis sa derulam aceasta investitie in zona Zlatna, regiune cu multi someri, hala urmand sa fie data in functiune la sfarsitul lunii iunie 2007", spune Anca Jivan.
Compania Rekord desfasoara activitati de fabricare a incaltamintei pentru barbati si femei, ghete de munte, cizme pentru motocros, ghete sky-fond, comercializarea marfurilor facandu-se prin intermediul retelelor de distributie nationale si prin magazinele proprii din Medias si Alba Iulia.
"Pe langa incaltaminte tehnica, mai producem si ghete de iarna sub brandul Ortles si intentionam ca pe viitor sa lansam pe piata romaneaca incaltamintea de protectie sub marcile Rekord si Rekord-Safety", spune Anca Jivan.
Partenerii externi de afaceri ai companiei sunt firmele Raichle, Garmont, Dainese, Salomon, Decathlon, Viking, Trezeta sau Crispi.
"Aveam clienti pe care i-am pierdut la un moment dat din cauza preturilor scazute la incaltaminte practicate de firmele asiatice, insa am reusit sa revenim si sa ne recastigam clientela prin diversificarea gamei de produse si utilizarea in fabricatie a materialelor de calitate mai buna", declara Anca Jivan.
Compania Rekord a fost infintata in anul 1994, avand ca principal domeniu de activitate fabricarea incaltamintei. Actionariatul firmei este detinut in proportie de 100% de omul de afaceri italian Giacometti Alcide.
Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 650 de persoane.