MKB Romexterra intra pe pensii private din semestrul II

Autor: Lavinia Marin 27.04.2007
MKB Romexterra Bank, filiala locala a grupului financiar german Bayern LB, a decis sa intre in cursul acestui an pe piata pensiilor private obligatorii.
"Unul dintre obiectivele cuprinse in planul de dezvoltare ale acestui an este infiintarea unei companii de administrare a fondurilor de pensii private. Intentionam ca in cel de-al doilea semestru al anului in curs sa demaram acest proiect", a declarat Daniela Barbu, project manager al MKB Romexterra Bank. Institutia bancara nu a decis cat va investi in compania de pensii, proiectul fiind in proces de evaluare de o echipa de consultanti ai MKB, Bayern LB si Romexterra Bank.
"Suntem interesati in prima faza de pilonul II, dar cel mai probabil vom intra si pe pilonul III. La sfarsitul lunii mai vom avea o adunare generala a actionarilor si atunci vom putea da mai multe detalii legate de reteaua de distributie, structura fondului si valoarea investitiilor", a mai spus Barbu.
MKB Romexterra Bank nu este singura institutie financiara care activeaza in afara industriei asigurarilor dar este interesata de pensii private, Raiffeisen Asset Management si Pionner anuntandu-si intentia de a intra pe pilonul II.
Banca ungara MKB (membra a grupului Bayerische Landesbank) a preluat in toamna trecuta un pachet de 55,37% din actiunile Romexterra.
Activele MKB Romexterra Bank s-au situat in decembrie 2006 la 1,2 miliarde lei (340 milioane euro). Banca a inregistrat anul trecut un profit de 22 milioane lei (6,24 milioane euro), cu 11,5% mai mult decat in 2005.
Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private estimeaza ca circa 2,5 milioane de romani vor contribui in 2008 la pensiile private obligatorii, numarul lor urmand sa creasca anual cu 100.000- 200.000 de cotizanti.
"Ne asteptam ca numarul celor interesati de pilonul II sa nu fie unul foarte ridicat si din acest motiv trebuie sa avem o abordare proactiva si agresiva de atragere a clientilor. Vom antrena o forta de vanzari formata din 30.000 de agenti de marketing", a declarat Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata.