Stiri: Dyo Balkan estimeaza vanzari de 5-7 mil. euro

Ziarul Financiar 26.04.2007
Producatorul de lacuri si vopsele Dyo Balkan estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 5-7 milioane de euro, in crestere cu pana la 25% fata de nivelul din 2006.
Obiectivele de vanzari pentru anul in curs si pentru urmatorii trei ani se bazeaza pe potentialul marcii Dyo in Romania, pe restructurarea retelei de distributie la nivel national si pe cresterea generala a pietei materialelor de constructii.
Dyo a reziliat recent contractul cu unicul distribuitor al produselor companiei in Romania, Chemical Com Adya, si va incheia contracte cu circa 20 de distribuitori locali, care vor acoperi toate zonele tarii.
In plus, firma va deschide primul showroom propriu, in luna mai, in Bucuresti, investitie estimata la circa 100.000 de euro.
Dyo detine o fabrica de lacuri si vopsele in Oltenita, deschisa in 2003, si va investi in acest an aproximativ un milion de euro pentru extinderea capacitatii de productie de la 6.000 de tone pe an la circa 9-10.000 de tone anual.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ patru milioane de euro.
Lacurile pentru lemn au ocupat o pondere de 60-65% din totalul vanzarilor, diferenta fiind reprezentata de vopsele lavabile si alchidice.
Firma estimeaza pentru anul 2009 un nivel al vanzarilor de circa 20 de milioane de euro.
Dyo Balkan este controlata de grupul turc Yasar, prin firma Dyo Boya Fabrikalari Sanayi, din Turcia, care detine 98,3% din capital, restul participatiilor apartinand societatilor Durmus Yasar ve Ogullari Boya Vernik ve Recine Fabrikalari A.S. si Dyo Sentetik Selulozik Boya ve Vernik Fabrikalari A.S.