Stiri: Powertek si-a bugetat afaceri de 30 mil. euro

Ziarul Financiar 26.04.2007
Powertek, distribuitor unic in Romania al utilajelor de constructii al marcii americane Terex, si-a bugetat pentru anul in curs o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, de aproape patru ori mai mare decat cea inregistrata in 2006, respectiv de 8,5 mil. euro.
"Pentru 2007 estimam o cifra de afaceri de circa 30 de milioane de euro, de patru ori fata de cea de 8,5 mil. de euro, inregistrata anul precedent. Cresterea este datorata atat dinamicii foarte bune a sectorului de constructii, cat si extinderii noastre pe piata de profil. Ritmul nostru de crestere a fost de triplare anuala a cifrei de afaceri incepand cu 2004 pana astazi, ritm care cred ca va fi confirmat si in 2008", a declarat Andrei Necula (foto), general manager Powertek.
Necula estimeaza pentru compania pe care o reprezinta o cota de 30% din piata de echipamente si utilaje din Bucuresti. El spune ca in momentul actual competitia pe piata de profil nu este inca foarte acerba, piata per-ansamblu fiind in plin proces de specializare. Cererea de produse este atat de mare incat pozitia pe piata este data mai ales de nivelul stocurilor de care dispui. "Una dintre cele mai mari probleme de pe piata utilajelor de constructii sunt termenele de livrare. Altfel spus, cine are stocuri mai mari vinde mai mult", explica Necula. Viteza de rotatie pe stoc a produselor din gamele mica si medie este mai mare in cazul utilajelor grele, ea putand ajunge pana la o luna sau chiar mai mult. Un avantaj important al Powertek este si faptul ca firma si-a pus bazele pe o companie de brokeraj, care ii permite sa acorde un sistem de finantare "in-house". Compania dispune de 10 echipaje mobile de service.
Produsele Terex sunt fabricate in 50 de uzine in America de Nord, Europa, Asia si Australia si sunt comercializate prin intermediul unei retele de dealeri profesionisti in peste 100 de tari. Corporatia este al treilea producator mondial de echipamente de constructii, cu o cifra de afaceri anuala de peste 5 miliarde de dolari.