Monica Iacob-Ridzi (PD) la PE: Noul Guvern ramane de partea prietenilor politici din industria auto

Ziarul Financiar 24.04.2007
Europarlamentarul PD Monica Iacob-Ridzi a declarat, ieri, in Parlamentul European, ca Guvernul roman a decis sa se solidarizeze cu grupurile de interese care au facut un lobby puternic in ultimele luni pentru mentinerea taxei auto, ramanand astfel de partea prietenilor politici din industria auto.

In discursul tinut in Parlamentul European, Iacob-Ridzi a spus ca, din declaratiile recente ale primului-ministru Calin Popescu Tariceanu si ale ministrului Varujan Vosganian, reiese ca Guvernul a decis sa se solidarizeze cu grupurile de interese care au facut un lobby puternic in ultimele luni de zile pentru mentinerea taxei.

"Noul guvern al Romaniei s-a decis sa ramana de partea prietenilor politici din industria auto si sa ignore acest preaviz (n.r. a l Comisiei Europene), la fel cum ignora si grupul de cetateni romani revoltati de limitarea optiunilor lor de a cumpara de pe piata europeana. Guvernul Romaniei ignora avertismentele Comisiei si risca un proces in fata Curtii Europene de Justitie", le-a spus europarlamentarilor Monica Iacob-Ridzi. Mediafax