Victoria lui Sarkozy in primul tur ar putea favoriza cresterea bursei

Ziarul Financiar 23.04.2007
Victoria lui Nicolas Sarkozy, candidatul dreptei la alegerile prezidentiale din Franta, in primul tur de scrutin, ar putea favoriza avansul bursei de la Paris, care a atins saptamana trecuta cel mai inalt nivel din ultimii sase ani, pe fondul fuziunilor si achizitiilor, transmite Reuters.

Analistii au afirmat ca investitorii companiilor blue-chip incluse in indicele CAC-40, al bursei de la Paris, vor saluta victoria lui Sarkozy, apreciat pentru orientarea sa catre o economie liberala si pentru deschiderea catre reformarea pietei muncii.

"Este un rezultat foarte bun pentru mediul de afaceri francez si pentru evolutia indicatorului CAC", a spus David Buik, analist la Cantor Index.

Sarkozy a obtinut 31,11% din voturi in primul tur de scrutin, care a avut loc duminica, si se va confrunta in a doua runda de alegeri, pe 6 mai, cu socialista Segolene Royal, care a obtinut 25,84%.

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat duminica, dupa incheierea alegerilor, arata ca Sarkozy va castiga al doilea tur de scrutin, cu 54% din voturi. Mediafax