Basescu: Suspendarea ar afecta ratingul de tara al Romaniei

Ziarul Financiar 18.04.2007
"Misiunea mea este sa reprezint interesele romanilor. Sunt convins ca nu am gresit", a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta, astazi, la Palatul Cotroceni.
Basescu a amintit faptul ca avizul Curtii Constitutionale cu privire la suspendarea sa, nu atesta faptul ca Presedintele ar fi incalcat prevederile Constitutiei. Seful statului a tinut sa sublinieze faptul ca o suspendare prin abuz, in cazul in care presedintele nu a incalcat Constitutia, poate avea efecte greu de evaluat pentru Romania.
"Exista riscul ca urmarile actului de maine (n.r. - intrunirea Parlamentului pentru votul cu privire la suspendarea Presedintelui) vor fi in responsabilitatea totala a celor care au initiat si celor care au sustinut demersul. Est e posibil sa scada ratingul de tara, sa se blocheze investitiile", a declarat Basescu.
Presedintele a facut un apel in discursul sau la ratiunea liderilor politici, a caror decizie poate cantari greu la imaginea tarii.
La finalul discursului, Traian Basescu a declarat ca nu a facut interventii la judecatorii Curtii Constitutionale pentru a influenta avizul inaintat acesteia.