De Pasti, 10.000 de turisti straini au vizitat Romania

Autor: Cristiana Groza 11.04.2007
Agentiile de turism au vandut cu ocazia sarbatorilor pascale pachete turistice in valoare de 15-20 mil. euro, atat pentru destinatii din strainatate, cat si pentru destinatii interne, potrivit unor estimari ale Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANT). Din aceasta valoare, aproximativ 5-6 mil. euro reprezinta incasari de pe pachete turistice cu destinatii externe.
Potrivit aceleiasi surse, circa 10.000 de turisti straini si-au petrecut Pastele in Romania.
Cresterea a fost mai mare in cazul destinatiilor externe, fiindca anul acesta au cumparat sejururi pentru Paste in strainatate 25.000 de persoane, cu circa 30% mai multe decat anul trecut. Cei care au cumparat pachete turistice cu destinatii interne in aceasta perioada au fost in numar de 80.000, cu circa 10% mai mult decat anul trecut, potrivit datelor ANT.
"Destinatiile interne favorite au fost pensiunile rurale din regiunea Bran-Moeciu, Maramures si Bucovina. Ca o noutate, un numar mare de persoane au ales zonele Neamt si Buzau. Desigur, Marginimea Sibiului a fost foarte cautata, numerosi turisti vazand in aceasta o ocazie de a vizita Capitala Culturala Europeana. Ca si destinatii externe, sunt de mentionat Bulgaria, care a atras circa 10.000 de turisti romani in aceasta perioada, Grecia, Turcia, Israel si Egipt", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANT.