Senatorii au respins cererea de reexaminare privind ordonanta duty-free-urilor

Ziarul Financiar 11.04.2007
Senatul a respins, miercuri, cererea presedintelui Basescu de reexaminare a legii de respingere a ordonantei privind limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid, desi seful statului sustine ca o astfel de decizie contravine normelor europene si incurajeaza evaziunea fiscala.

Comisia senatoriala de buget-finante a intocmit un raport de respingere a cererii de reexaminare, iar plenul Senatului a admis cu 42 de voturi "pentru", 3 "abtineri" si 10 voturi "impotriva", raportul de respingere.

In cererea de reexaminare trimisa Parlamentului, seful statului nu este de acord cu decizia Parlamentului, care a respins ordonanta de urgenta referitoare la limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid.

"Ministerul Administratiei si Internelor a avizat favorabil ordonanta (n.r. care interzicea duty-free-urile), intrucat acest act normativ contribuie la reducerea criminalitatii transfrontaliere", se arata in cererea de reexaminare a sefului statului, insa senatorii si-au metinut decizia de a respinge ordonanta. Mediafax