Productia de carne de bovine si porcine este in crestere
Ziarul Financiar
05.04.2007
In luna februarie, au fost sacrificate 70.000 de bovine, numar in crestere cu 22,8% si respectiv cu 45,6% din punct de vedere al greutatii in carcasa, potrivit datelor furnizate joi de Institutul National de Statistica.
Productia de carne de bovine a avut cea mai buna dinamica din industria de profil. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au sporit cu 62,5% ca numar de capete sacrificate si cu 57,9% in privinta productiei de carne in carcasa.
Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 1%, fata de februarie 2006, la 202.000 de capete, respectiv cu 10,3% in ca productie masurata in tone de carne - carcasa. In unitatile industriale specializate cresterea a fost mult mai accentuata, de 30,9%, iar greutatea in carcasa a fost cu 40,2% mai ridicata.
Totalul efectivelor de ovine si caprine sacrificate si productia aferenta au inregistrat scaderi cu 25,3%, respectiv cu 16,6%. Taierile in unitatile industriale specializate au avut o diminuare insemnata, cu 75%, in timp ce greutatea in carcasa a coborat cu 64,7%.
Numarul pasarilor sacrificate s-a redus cu 11,6%, iar totalul de carne a scazut cu 7,3%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat insa cresteri, cu 15,1% ale numarului pasarilor sacrificate si cu 14,8% la greutatea in carcasa. Mediafax