Verbund Austria vrea sa investeasca 250 mil. euro la Iernut

Ziarul Financiar 05.04.2007
Compania energetica austriaca Verbund este interesata sa construiasca, impreuna cu Siemens si ELCEN Bucuresti, un nou grup de productie de energie la termocentrala de la Iernut, cu o putere instalata de 400MW, investitie estimata la 250 milioane de euro.


"Suntem interesati sa realizam o investitie brownfield la Iernut. Am discutat propunerea cu secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului Darius Mesca, iar dupa Paste o voi prezenta si vicepremierului Marko Bela", declarat Ovidiu Pop, reprezentant al firmei austriece, fost director general al Termoelectrica.

Proiectul vizeaza constructia unui grup nou de producere a energiei electrice pe ciclu combinat abur/gaz, cu o putere instalata de 400 MW. Ace asta ar fi prima investitie a Verbund in Romania, dupa ce firma austriaca a deschis, la sfarsitul anului trecut, o reprezentanta in Bucuresti.

"Noua instalatie va creste randamentul termocentralei de la 37% la 52%, ceea ce va determina si reducerea consumului de gaze naturale", a precizat Pop.

Centrala termoelectrica Iernut (judetul Mures) utilizeaza drept combustibil gazele naturale, avand sase grupuri, cu o putere instalata totala de 800 MW. Mediafax