Cristian Olteanu, Emil Negut si Victor Dobre, propusi ca reprezentanti ai statului la Petrom

Ziarul Financiar 30.03.2007
Cristian Olteanu si Emil Negut vor intra in Consiliul de Supraveghere al Petrom, alaturi de Victor Paul Dobre, membru in CA in prezent, iar Gheorghe Ionescu si Dorinel Mihai Mucea, ultimul anchetat in cazul "lotului Stanchev", nu se vor mai regasi in structura de conducere a companiei, au declarat surse din cadrul AVAS.

"AVAS ii va propune pe Cristian Olteanu, consilier al presedintelui AVAS, Emil Negut, seful Autoritatii de Control a Guvernului, si Victor Paul Dobre, secretar de stat in MAI, ca reprezentanti ai statului in Consiliul de Supraveghere al Petrom, in sedinta AGA a companiei din 17 aprilie", au precizat sursele. Toti cei trei sunt membri PNL.

Dintre acestia, doar Victor Paul Dobre face parte din Consiliul de Administratie actual al companiei, fiind ales in AGA din 22 noiembrie 2005. Sta tul mai are doi reprezentanti in CA, pe Gheorghe Ionescu, din partea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), si Dorinel Mihai Mucea, seful-adjunct al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), acesta din urma suspendat din functie prin ordin al fostului ministru al Economiei si Comertului Ioan Seres, urmand ca AGA sa aprobe revocarea. Mucea a fost acuzat in cadrul "lotului Stanchev" de fapte care au lezat siguranta nationala, avand ca efect prejudicierea intereselor de securitate economica ale statului roman. Mediafax