Romexterra Leasing va imprumuta 43 mil. euro de la banca ungara MKB

Autor: Adrian Dumitrache 28.03.2007
Romexterra Leasing IFN va contracta un credit de 43 mil. euro de la MKB Bank (Ungaria), fondurile urmand sa fie utilizate pentru finantarea contractelor de leasing in domeniul auto si imobiliar, a declarat directorul general al firmei, Cornel Coca Constantinescu.
"Linie de credit a fost aprobata in cadrul unei sedinte a actionarilor care a avut loc astazi (27 martie - n.r.). Conditiile imprumutului vor fi negociate de conducerea companiei in perioada urmatoare", a spus Constantinescu.
MKB Bank (Ungaria) este actionarul majoritar al bancii Romexterra Targu-Mures, care controleaza firma de leasing.
Actionarii au mai aprobat revocarea presedintelui Consiliului de Administratie, Cornel Coca Constantinescu, conform noii legi a societatilor comerciale, intrata in vigoare la sfarsitul anului trecut, care prevede ca firmele trebuie sa desemneze adminis-tratori independenti care sa nu fie angajati in cadrul respectivelor companii. Con siliul de Administratie al Romexterra Leasing va fi condus de Radu Adrian, in timp ce Cristian Gheorghe Toroipan si Luminita Magdalena Manea vor fi numiti administratori. Cei trei membri ai CA au fost desemnati pentru un mandat de patru ani. Conducerea companiei va fi asigurata in continuare de directorul general Cornel Coca Constantinescu si directorul general adjunct Irina Paunescu, pe termen de patru ani.