Erste: Facem pe placul SIF-urilor

Ziarul Financiar 21.03.2007
Erste Bank va sustine propunerea care vizeaza distribuirea catre actionarii Bancii Comerciale Romane de dividende echivalente cu 55% din profitul net din 2006, dar considera ca banca va trebui sa diminueze aceasta pondere in viitor, pentru a sustine dezvoltare activitatii.

"Pentru anul financiar 2006, Erste Bank a cazut de acord si va sprijini in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) BCR propunerea de a distribui un cuantum al dividendelor echivalent cu 55% din valoarea profitului net. Aceasta decizie are la baza atat o rezolutie a actionarilor din 2004 cat si recunoasterea importantei pe care dividendele BCR o au in planificarea fluxului financiar al SIF-urilor" a declarat, astazi, purtatorul de cuvant al Erste Bank pentru Europa Centrala, Ionut Stanimir.
El a aratat ca, pe viitor, politica de dividende a BCR va trebui sa ia in considerare o crestere puternica a activelor ponderate la risc si a nevoilor de investitii, acest lucru necesitand o cota mai ridicata de retentie a veniturilor in vederea acumularii capitalul necesar pentru a sustine acest avans.
Conform contractului de privatizare, Erste Bank s-a angajat sa plateasca dividende de cel putin 40% din valoare profitului net, calculat conform standardelor internationale de contabilitate, pana in momentul listarii actiunilor BCR pe Bursa de Valori din Bucuresti.

Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a declarat, astazi, ca propunerea de distribuire a 55% din profitul net realizat anul trecut de BCR are sanse de 99% sa fie aprobata de actionari in Adunarea Generala a actionarilor.
Rezultatele financiare pentru 2006 si modul de distribuire a profitului vor fi discutate in AGA din data de 23 aprilie. BCR a anuntat pentru 2006 un profit net consolidat la nivelul grupului (calculat dupa plata impozitelor si intereselor minoritarilor) de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro), in crestere cu 16,4% mai mult fata de rezultatul raportat in 2005. Mediafax