Google va lansa un telefon mobil

Autor: Sabin Popescu 20.03.2007
Google isi dezvolta propriul telefon mobil, sustin analisti si surse din industrie, iar un oficial al companiei a confirmat faptul ca Google "investigheaza" un astfel de proiect, scrie presa internationala.
Dispozitivul produs de Google va avea un pret redus, care va avea acces la Internet si va dispune de un ecran color.
"Telefonia mobila este un segment important pentru Google", a declarat purtatorul de cuvant Erin Fors, care nu a dorit sa dezvaluie prea multe detalii. "Ramanem orientati pe dezvoltarea aplicatiilor si consolidarea parteneriatelor cu liderii industriei", a adaugat Fors.
Richard Windsor, analist la Nomura Londra, a precizat saptamana trecuta ca reprezentantii Google au confirmat in cadrul targului CeBIT din Germania ca lucreaza la propriul telefon mobil. "Nu va fi un dispozitiv high-end, ci unul adresat publicului larg, cu scopul de a oferi serviciile Google persoanelor care nu dispun de un PC cu acces la Internet", a adaugat Windsor.
Anul trecut, Google s-a extins dincolo de computerul personal, oferind servicii de cautare pe Web, e-mail sau harti interactive si pe telefonele mobile. Rivalii Microsoft si Yahoo se lupta de asemenea pentru lansarea serviciilor Web pe dispozitive mobile.
Simeon Simeonov, analist la Polaris Venture Partners, a precizat ca o sursa din interiorul companiei l-a informat ca Google lucreaza la un dispozitiv de tip BlackBerry, care va permite efectuarea de apeluri de voce pe Internet.
Alimentand si mai mult zvonurile existente, Isabel Aguilera, directorul de operatiuni Google din Spania si Portugalia, a declarat ca exista un proiect realizat de o serie de ingineri ai companiei, care "investigheaza" dezvoltarea unui telefon mobil, care functioneaza si ca un dispozitiv de acces la Internet.
Pe de alta parte, Google a anuntat ca a achizitionat firma de publicitate pentru jocuri Adscape, pentru a se extinde intr-un nou segment al publicitatii.
Conform unor surse valoarea tranzactiei ar fi de aproximativ 23 mil. dolari (17,28 mil. euro).
Analistii din industrie sunt de parere ca intrarea Google pe acest nou segment ar putea amplifica dezvoltarea publicitatii din jocuri.