Raiffeisen C&I: Primariile au imprumutat 1,5 mld. euro in 2006

Ziarul Financiar 19.03.2007
Valoarea creditelor accesate de catre muncipalitati anul trecut s-a ridicat la un 1,5 miliarde euro, din care jumatate in Bucuresti, a declarat, astazi, Laurentiu Ciocirlan, director la Raiffeisen Capital&Investment.

"Desi nu exista date centralizate referitoare la aceasta piata, estimarile noastre indica un nivel de un miliard de euro a creditelor folosite. Daca luam in calcul si creditele care au fost semnate in 2006 si care urmeaza sa fie accesate, estimam ca valoarea este de 1,5 miliarde de euro", a spus Ciocirlan, la un seminar pe tema investitiilor publice.

In ceea ce priveste evolutia viitoare a pietei creditelor acordate municipalitatilor, reprezentantul Raiffeisen Capital&Investment a apreciat ca este de asteptat ca volumul de indatorare a autoritatilor sa urce, ca urmare a majorarii necesitatilor de modernizare.

In plus, el a aratat ca, pe langa cresterea creditului, in perioada urmatoare se va inregistra si o crestere a ponderii indatorarii prin piata de capital, respectiv prin emisiuni de obligatiuni. Mediafax