Sintofarm, in vizorul Generalcom

Autor: Dragos Prioteasa 15.03.2007
Generalcom, companie care se ocupa cu inchirierea imobilelor, a achizitionat ieri in cadrul unor tranzactii speciale actiuni in urma vanzarii unui pachet de 19,19% din actiunile producatorului de medicamente Sintofarm.
"Trebuie sa ne asteptam la o crestere a participatiei Generalcom in cadrul Sintofarm", spune Catia Radulescu, administratorul Centrofarm, un lant de farmacii controlat tot de catre Generalcom.
Generalcom detinea inainte de aceasta tranzactie o participatie de 13,63% in cadrul Sintofarm. Generalcom detine de asemenea un pachet de peste 66% din actiunile Centrofarm.
Valoarea tranzactiei de ieri a fost de 0,78 mil. euro (2,63 mil. lei), transferul realizandu-se la un pret de 3,56 lei/actiune.
Tot luni, Generalcom a achizitionat un pachet de 501.800 de actiuni Centrofarm, echivalentul a 7,6% din capitalul societatii in urma unui schimb de pachete cu Alain Bonte care a vandut 262.000 de actiuni. Ace sta din urma detine o participatie de peste 30% din Generalcom si este presedinte in cadrul Consiliului de Administratie al Generalcom si Sintofarm.
Centrofarm, parte a grupului farmaceutic, intentioneaza sa isi extinda lantul de farmacii si in tara. "Pentru a ne extinde mai departe in tara era nevoie de o echipa manageriala mai performanta", spune Catia Radulescu.
Ea a infirmat zvonurile care circulau anul trecut in piata despre posibila intentie de preluare a Centrofarm de catre A&D Pharma, care opereaza lantul de farmacii Sensiblu.
"Compania se afla in plina expansiune la nivel national si nu avem nicio intentie de vanzare", spune administratorul Centrofarm.