Poliflex estimeaza afaceri de 26 mil. euro, in crestere cu 7%

Autor: Laurentiu Cotu 26.02.2007
Compania Poliflex din Sibiu, producator autohton de spume poliuretanice flexibile, estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 26 mil. euro in acest an, ceea ce reprezinta o crestere cu 7% fata de 2006, cand compania a realizat o cifra de afaceri de peste 24 mil. euro.
"Intentionam ca in urmatorii trei ani sa devenim cel mai mare producator de poliuretan din Europa de Est si sa ne mentinem pozitia pe piata din Romania in domeniul spumelor poliuretanice flexibile. Domeniul nostru de activitate este inca in curs de dezvoltare, piata fiind totusi mai sofisticata decat cele din tarile vecine datorita investitiilor straine in domeniul mobilierului tapitat si al saltelelor", a declarat pentru ZF Transilvania Andreea Roseti, coordonator marketing si vanzari externe al Poliflex. Pon derea exportului reprezinta intre 20 si 40% din totalul vanzarilor firmei Poliflex.
Anul trecut, compania a investit peste 1,5 mil. euro in achizitionarea unui utilaj de spumare, planurile de investitii pentru acest an prevazand extinderea depozitului de materii prime, achizitionarea de noi utilaje, echipamente si modernizarea cladirilor existente.
Poliflex are sediul central la Sibiu si o retea de puncte de lucru la Bucuresti, Craiova, Timisoara, Baia Mare, Piatra Neamt si Constanta. Compania sibiana detine fabrici de prelucrare a materiei prime in Bulgaria, Serbia si Moldova.
Compania produce si comercializeaza spume poliuretanice flexibile destinate industriei mobilei si articolelor de dormitor, dar si altor ramuri si domenii precum medicina, ceramica, izolatii si industria auto.
Gama de produse a companiei cuprinde adezivi si accesorii de tapiterie, vata sintetica, spume poliuretanice cu densitate si duritate redusa. Partenerii de afaceri externi ai companiei sunt din Bulgaria, Serbia, Moldova, Grecia, Germania si Belgia.
Poliflex S.R.L., membra a grupului austriac Eurofoam, a fost infiintata in anul 1997 cu principal domeniu de activitate productia si comercializarea spumelor poliuretanice flexibile.
Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 300 de persoane, cei mai importanti competitori ai firmei pe piata interna fiind reprezentati de Spumotim Timisoara, Victoria Bucuresti si compania Vita Romania.