Energy Holding: Livrarea energiei catre Alro a incetat din motive strict comerciale

Ziarul Financiar 21.02.2007
Energy Holding a incetat, in octombrie 2005, contractul de livrare a energiei electrice catre Alro din motive strict comerciale, colaborarea intre cele doua parti desfasurandu-se in cele mai bune conditii, au declarat, astazi reprezentantii Energy Holding.

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au acuzat reciproc de minciuna, marti, la TVR, seful statului intervenind in direct in emisiune, dupa ce seful Executivului s-a referit, in contextul unei discutii privind grupuri de interese, la nota Alro semnata de acesta. Basescu a intervenit telefonic in emisiune, acuzandu-l pe Tariceanu ca minte si explicand ca a semnat rezolutia Alro deoarece compania, ca alti operatori economici, era obligata sa se prezinte la Ministerul Economiei "cu valiza cu bani" pentru a obtine prelungiri de contracte.

Seful statului s-a referit in acest context la firma Energy Holding, intrebandu-l pe Tariceanu daca stie la ce anume se refera, dar fara sa prezinte detalii in acest sens.

"Energy Holding a decis, in urma unei analize aprofundate a pietei, din motive strict comerciale, sa inceteze derularea contractului cu Alro Slatina", au precizat reprezentantii companiei. Mediafax