Elmas Brasov si-a bugetat incasari de 18 mil. euro

Autor: Victor Rotariu 20.02.2007
Elmas Brasov, companie care activeaza pe piata instalatiilor industriale de ridicat, estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de circa 18 mil. de euro, in crestere cu 25%-30% fata de 2006.
Compania are ca obiective principale pentru 2007 deschiderea unei noi hale de productie pentru a face fata cererii de pe piata interna si dezvoltarea exportului catre statele din Europa de Est.
Elmas a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,1 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul precedent. Factorul principal de crestere a fost dinamica foarte buna a pietei de retail, a celei industriale, dar si a celei de constructii, civile sau industriale. Un alt factor important care a dus la aprecierea cifrei de afaceri a fost si activitatea buna din domeniul industriei de piese auto, conform oficialilor companiei.
Elmas va investi anul acesta
4 milioane de euro in dezvoltarea operatiunilor companiei. Banii vor fi folositi pentru deschiderea unei noi hale de productie si pentru achizitionarea de noi echipamente si utilaje, precum si pentru extinderea retelei de puncte de lucru din tara. Compania va duce in acelasi timp o politica de crestere a exporturilor catre Europa de Est, in special catre Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova.
Oferta de produse a Elmas este impartita in patru mari categorii, stivuitoare, poduri rulante, ascensoare si scari rulante si sisteme de depozitare sau de parcare automatizate. In 2006 compania si-a diversificat gama de produse disponibile prin introducerea si dezvoltarea de produse proprii cum ar fi componente hidraulice pentru ascensoare, platforme hidraulice si platforme ascensoare pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.
Elmas Brasov este prezenta pe piata romaneasca din 1991, ca furnizor si producator de instalatii de ridicat, avand in acest moment un o forta de munca de 200 de angajati. Compania are puncte de lucru in Bucuresti, Constanta, Suceava, Timisoara, Targu-Mures si Zalau.