Michelin prevede rezultate mai bune anul acesta

Autor: Roxana Pricop 16.02.2007
Reprezentantii companiei Michelin, cel mai mare producator european de anvelope, au anuntat o crestere a profitului pentru anul in curs, datorita stabilizarii pretului la materii prime, compania reducand treptat din costuri, scrie Bloomberg.
Mai mult, cresterea record a actiunilor Michelin confirma previziunile. Compania Michelin va reduce costurile cu aproximativ 1,7 mld. euro, pana in 2010, potrivit declaratiilor directorului financiar Jean-Dominique Senard. Profitul net a scazut anul trecut cu 36%, pana la 572 mld. euro, din cauza cresterii preturilor la materii prime.
Producatorul de anvelope tinteste un profit operational de 10% din valoarea vanzarilor pana in anul 2010, dupa ce a atins marja de 8,2 procente anul trecut.
Clermont Ferrand, unitatea din Franta a companiei, a crescut preturile in ultimii ani pentru a compensa costurile ridicate ale materiilor prime.
In contextul in care pretul cauciucului a atins in iunie anul trecut o valoare record pentru ultimii 27 de ani, costurile materiilor prime au crescut cu 740 mil. euro fata de 2005.