Conarg dezvolta 2.500 de apartamente

Ziarul Financiar 31.01.2008
GRUPUL Conarg, controlat de omul de afaceri Valentin Visoiu, va incepe anul acesta dezvoltarea a trei proiecte imobiliare in Bucuresti, in care va investi circa 150-200 de milioane de euro. "Primul proiect dezvoltat va fi in Titan si constructia va incepe in curand, in timp ce constructia celui de-al doilea proiect situat langa Politehnica va incepe la jumatatea anului, iar al treilea proiect va fi situat in Ghencea. In total, proiectele rezidentiale pe care le vom incepe anul acesta vor livra 2.500 de locuinte", a declarat Valentin Visoiu, directorul general al Conarg. Compania a finalizat anul trecut primul proiect rezidential, denumit Quadra Place, care a livrat 343 de apartamente si a avut o suprafata construita de 38.400 de metri patrati.
Grupul Conarg, cu afaceri in imobiliare, constructii si logistica, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 100 de milioane de euro, din care divizia de constructii a ajuns la afaceri de 50 de milioane de euro.
Compania de constructii Conarg estimeaza pentru anul acesta o crestere de circa 20-25%, pana la circa 65 de milioane de euro, datorita numarului de contracte semnate deja pentru anul acesta. "Pentru anul acesta estimam o crestere de cel putin 20-25% a cifrei de afaceri a diviziei de constructii datorita contractelor pe care le avem semnate deja. Cea mai mare parte din portofoliul de lucrari este detinuta de centre comerciale, parcuri logistice si spatii de birouri, precum si proiectele rezidentiale pe care le dezvolta divizia de real estate", afirma Visoiu.
Printre cele mai importante contracte ale companiei se numara constructia a doua centre comerciale Carrefour in Bucuresti si in Pitesti. Compania a finalizat anul trecut constructia primului magazin IKEA din Romania, proiect in valoare de 10 milioane de euro.
Conarg are circa 400 de angajati directi pentru divizia de constructii, restul fiind angajati subcontractati de la alte firme de profil. "Am luat in considerare aducerea unor muncitori din strainatate pentru a acoperi deficitul de forta de munca de pe piata. Insa deocamdata am renuntat la aceasta idee si atragem muncitori prin subcontractarea unor companii de constructii", explica Visoiu.